Hogyan telepítsünk új skin-t?

A MaYoR rendszerhez könnyen készíthetünk saját skin-eket, kisebb-nagyobb mértékben testreszabhatjuk az oldalak kinézetét. Ezáltal saját intézményünk arculatához vagy valamilyen alkalomhoz igazíthatjuk a program kinézetét. Ezt a lehetőséget használjuk ki a PDA-k számára készített megjelenés megvalósításához is.

Hogy lehet elérhetővé tenni egy skin-t?

Szerkesszük a /var/mayor/config/main-config.php-t! Ebben találunk két sort, melybe fel kell vennünk az új elemet:

$SKINS          = array('classic','ajax','xml','pda','rpc','blue','vakbarat');
$SKINSSHOW        = array('classic','blue','vakbarat');

Az előbbi a mayor rendszer által elérhető, elfogadott skin-ek listája, az utóbbi - a classic skinben - az oldal bal felső sarkában megjelenő, kiválasztható skin-ek listája.

Hogyan tehetünk alapértelmezetté egy skin-t?

A skin-ek hozzáférési szintenként (policy) állíthatók be. Ha például a publikus oldalak megjelenését szeretnénk a blue nevű skin-re változtatni, akkor ehhez a /var/mayor/config/public-conf.php-t kell szerkesztenünk:

$AUTH['public'] = array(

  'skin' => 'blue',
  ...

);

Hogyan készíthetünk saját skin-t?

Lehetőség szerint ne csináljunk ilyet :)

Először is adjuk egy egyszerű nevet az új skin-nek. Példánkban ez a név: winter. A skinhez tartozó file-ok ezek után a /var/mayor/www/skin/winter alá fognak kerülni, illetve még egy konfigurációs állomány tartozhat hozzá a /var/mayor/config/skin-winter könyvtár alatt.

Fontos tudnunk, hogy a program egy skin használata során, ha nem talál az adott skin könyvtára alatt egy (css vagy phtml) állományt, akkor a hiányzó fájlt az alapértelmezett classic skin-ből veszi. Ez a mechanizmus nagyon hasznos, mert így elegendő a classic skin-től való eltéréseket megadnunk.

A legtöbb esetben egy új skin nem több néhány képnél és css állománynál. Érdemes is ezen a szinten megmeradni, hisz a html kód módosítása a működésre is befolyással lehet.

hogyan/uj_skin.txt · Utolsó módosítás: 2019/05/28 19:52 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0