Belépés Facebook-fiókkal

A beállítás időigényes, többlépcsős, úgyhogy nyugodt körülmények közt érdemes végezni!

Valid cert létrehozása

Első lépésként - ha még nincs - hozzunk létre és állítsunk be érvényes, a böngészők által elfogadott tanúsítványt, pl. a Let'Encript-félét!

Részletek itt!

Facebook-fiókos azonosítás beállítása

Egy működő (célszerűen saját) Facebook-fiókban lépjünk az alábbi oldalra!

Csináljuk végig a gyors regisztrálást (register), majd kattintsunk az Add a new app-ra és válasszuk a Facebook login WWW-t! Lépegessünk végig a pontokon (a Set up - Web - Site URL mezőbe írjuk a https-es naplóelérést!), és végezzük el a következő beállításokat:

Settings → valid oauth redirect → a https-es URL (https://yeti.szag.hu) → Save Products/Basics → app domains → a napló teljes neve (yeti.szag.hu) → Save Products/Basics → namespace → (szagyeti) → Save

Ezután a dashboard-ból másoljuk ki az App Id-t és a Secret-et, és a /etc/mayor/main-config.php fáljba a következő módon illesszük be:

define('__FBCONNECT_ENABLED', true);
define('__FB_APP_ID', 'IDE_IRJUK_AZ_APP_ID-T');
define('__FB_APP_SECRET', 'IDE_IRJUK_A_SECRET-ET');

Ezután a normál jelszóval belépés után a lakat alatt megjelenik egy F jelre lépve, vagy a menüben a „facebook azonosítás” menüben lehet összekötni a beléptetett usert a saját fiókjával.

Érdemes fokozottan felhívni a figyelmet a kényelem okozta esetleges hátrányokra - különösen a publikusan használt gépeken!

hogyan/facebook.txt · Utolsó módosítás: 2019/05/28 19:52 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0