Új diák felvétele

Így járjunk el a tanév közben érkezett diák(ok) manuális felvételekor.

Diák, szülők adatai, azonosítók

A Napló/Intézményi adatok/Diákok menüben értelemszerűen vegyük fel a diák és a szülők, gondviselő adatait, annyira részletesen (szociális helyzet, fogyatékosság, stb.), amennyire az intézményi adattárolás előírja. Az oktatási azonosítót jegyezzük fel, másoljuk ki, erre még szükség lesz! A Bekerülés módja legördülő menüből válasszuk ki a belépés okát! Ha itt először osztályt választunk ki, a „Bekerülés módja”-ként pedig a „felvétel osztályba” lehetőséget, akkor rögtön osztályba is sorolhatjuk az új diákot.

Ha használjuk a napló Arcok a naplóban lehetőségét, ne halasztgassuk, készítsünk fotót az új diákról, később nehéz lesz előkeríteni…! :-o

A felvétel tényéről készül egy záradék-bejegyzés is (ezt ellenőrizhetjük a Napló/Intézményi adatok/Záradékok menüben, a diák nevére keresve).

Célszerű azonnal felvenni az accountokat is a Felhasználói adatok/Új felhasználó menüben. A mezők értelemszerűen töltődnek, itt lesz szükség az oktatási azonosítóra. Diákot a private szintre, szükőket, gondviselőket a parent szintre vegyük fel!

Osztálybaléptetés

Az új diák immár az iskola tagja, de hontalan… :-) (már, ha az előző lépsében nem soroltuk rögtön osztályba)

Lépjünk a Napló/Intézményi adatok/Osztályok menübe, keressük ki az új diák osztályát, majd az Új tag felvétele résznél keressük ki a diákot a névsorból, állítsuk be a dátumot, és kattintsunk az OK-ra! Az osztály listájában immár szerepelni fog.

Tankörbeléptetés

Már csak annyi van hátra, hogy az új diákot tankörökbe soroljuk. Ehhez válasszuk a Napló/Intézményi adatok/Diák tankörei menüjét! A dátumot és a diákot kiválasztva láthatóvá válnak azok a tankörök, amelyek az osztály által érintettek. A nevek előtti checkbox-ba pipát téve lép be a diák az adott dátummal a tankörbe. Az OK gomb megnyomása után zöld hátterűre változnak a választott tankörök (ezt egyébként külön kigyűjtve meg is tekinthetjük a lap alján), kék hátterűek maradnak a ki nem választott tankörök.

A diák és/vagy a szülő saját account-jával belépve ezek után látja a diák haladási naplóját, osztályzó naplóját, órarendjét, stb.

hogyan/uj_diak.txt · Utolsó módosítás: 2019/05/28 19:52 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0