Bejegyzés a Haladási naplóba - utólag

Miért lehet erre szükség?

  • nem lett kész a napló tanévkezdésre, így az első napokra nem töltődött be a Haladási napló;
  • leállt a szerver, ilyen-olyan okok miatt nem lehetett néhány napig visszakapcsolni;
  • elindult egy plusz tankör, szakkör, előkészítő, stb., de az adminisztráció lekéste a valódi, naptárbeli kezdést;

Lehetőség szerint kerüljük az utólagos módosításokat (technikailag lehetséges minden, de az elszámolásoknál, hiányzásoknál, statisztikáknál galibát okozhat!).

Az Órarendben az órák jobb felső sarkában megjelenő kis kör jelzi, hogy az adott óra már a Haladási naplóban van.

Fontos tudni, hogy a Haladási naplóba akkor kerül be az óra, ha

  • elértük az adott nap dátumát (0:00:00) és valaki belépett a naplóba (várjuk meg az éjfélt és próbáljuk ki… :-D);
  • az adott napra valamilyen helyettesítéssel kapcsolatos esemény (tanár hiányzása, máskor megtartott óra, stb.) rögzítésre kerül.

Egy-egy óra beírása, vagy sok óra beírása lassan...

A mayoradmin és a vezetőség tagjai a Napló/Haladási napló/Plusz óra menüben vehetnek fel visszamenőlegesen órákat.

Értelemszerűen a dátum kiválasztása az első, majd tanár, osztály, tankör szerint szűkíthetjük a lehetőségeket. Megjelenik az adott napra a kiválasztott személy/csoport órája. A MaYoR figyeli a tanárt és az osztályt/tankört is, tehát, adott tanárnak adott tankörrel csak akkor enged órát felvenni, ha mindketten „lyukasak”.

A megjelenő táblázat alapján választhatjuk ki a legördülő listából a még szabad órákat. Ezek után csak a terem megadása következik, valamint az óra típusának beállítása:

  • plusz óra (egyedi alkalom);
  • órarendi óra (utólagos, „normál” órarendbeli óra pótlása a Haladási naplóban).

Ez a módszer ugyan lassacska egy egész iskola elmaradt napjának pótlására, de rendkívül hasznos, mert semmilyen bakit nem hagy elkövetnünk! :-D

Teljes elmaradt nap egyszerű(bb) pótlása

Ha valamilyen ok miatt nem töltődött be a Haladási naplóba az aktuális nap (ld. fent, szerver-leállás, stb.), akkor a legegyszerűbb azokat a Napló/Admin/Haladási napló feltöltése menüpont alatt feltölteni.

A mayoradmin és a vezetőség a Helyettesítés menüben is eljárhat. A Napló/Haladási napló/Helyettesítés menüben ha egy napra szeretnénk betölteni a Haladási naplóba az egész intézmény óráit, akkor a legördülő menüben kiválasztjuk a keresett napot, majd anélkül, hogy helyettesítésre kijelölt tanárt választanánk, nyomjuk meg az OK gombot. Ezzel az adott napra, az orarendiOra tábla alapján, betöltődnek az órák a Haladási naplóba.

Ha nincs kézzelfogahtó magyarázat a Haladási napló hiányára, feltétlenül járjunk utána, mi okozhatta a hibát (egy kósza SQL-bejegyzés az ora táblában, orarendiOra táblában rossz dátum, az Éves munkatervben rosszul felvett nap, stb.) Ha nem boldogolunk, keressük meg a Supportot!

hogyan/haladasi_utolag.txt · Utolsó módosítás: 2019/05/28 19:52 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0