A menü testreszabása

A menü testreszabása a /var/mayor/config/menu könyvtár alatt történhet. Itt hozzáférési szintenként, azon belül nyelvenként módosíthatjuk a menü tartalmát.

Ha például a magyar nyelvű publikus oldalak menürendszerét akarjuk állítani, akkor ezt a /var/mayor/config/menu/public/menu-hu_HU.php állomány létrehozásával és szerkesztésével tehetjük meg. A módosításhoz ismernünk kel a menürendszert tároló adatszerkezetet.

A public könyvtárban egy egyszerű minta állományt találunk (menu-hu_HU.php.example). Ebben megtalálható, hogy hogyan kell egy-két menüpontot kiszedni a menüből, illetve külső hivatkozást új menüpontként hozzáadni.

Több olyan menüpont is van amelyek megtekintéséhez bizonyos felhasználóknak joga van, de nem tudják megtenni, (alapértelmezettként) nem jelenik meg nekik a menüpont.

A teljes menü felépítését a /var/mayor/www/include/menu/ könyvtárban lévő könyvtárszerkezetben lehet fellelni. (pl. a magyar nyelvű szülőknek szóló menü: /var/mayor/www/include/menu/parent/hu_HU/* könyvtár) Innen kell kipuskázni a nekünk szükséges menüket.

Példa: - a diákoknak szeretnénk megjeleníteni a „Felhasználói adatok” menüben három almenüt: „Felhasználó keresése”, „Adataim”, „Jelszóváltoztatás”. A „Felhasználó keresése”, és a „Jelszóváltoztatás” menük eleve ott vannak, az „Adataim” menü pedig a diáknak sehol sem jelenik meg. Ekkor a fent említett menu-hu_HU.php állományba a következő sorokat kell beírnunk:

if (__DIAK){
  $MENU['modules']['session'] = array(
    'searchAccount' => array(array('txt' => 'Felhasználó keresése','url' => 'index.php?page=session&sub=search&f=searchAccount')),
    'diak' => array(array('txt' => 'Adataim', 'url' => 'index.php?page=naplo&sub=intezmeny&f=diak')),
    'changeMyPassword' => array(array('txt' => 'Jelszóváltoztatás','url' => 'index.php?page=password&sub=&f=changeMyPassword&userAccount='._USERACCOUNT.'&policy=public&toPolicy=private','get' => array('skin','lang','sessionID'))),
  )
}

Ha egy meglévő menüben szeretnénk új almenüket megjeleníteni/létrehozni, a régiek megtartása mellett, akkor nem csak az új sort kell hozzáadnunk a menühöz, a meglévőket is át kell másolnunk. (ezért van a fenti példában a searchAccount és a changeMyPassword kezdetű sor) Ha csak a diak kezdetű sort tettük volna bele, akkor a „Felhasználói adatok” menünek csak egyetlen almenüje lenne.

Apró szépséghiba, hogy ha a diák az „Adataim” menüre kattint akkor ezek megjelenése után a Napló menüben találja magát.

hogyan/menu_testreszabas.txt · Utolsó módosítás: 2019/05/28 19:52 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0