Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
oktatas:matematika:geometria:transzformaciok:aranytarto [2019/06/04 13:34]
barnkopf ↷ Links adapted because of a move operation
oktatas:matematika:geometria:transzformaciok:aranytarto [2019/06/04 13:41] (aktuális)
barnkopf ↷ Links adapted because of a move operation
Sor 5: Sor 5:
 akkor azt mondjuk, hogy a transzformáció **távolság arány tartó**, vagy röviden **aránytartó**. akkor azt mondjuk, hogy a transzformáció **távolság arány tartó**, vagy röviden **aránytartó**.
  
-Bizonyítható,​ hogy az aránytartó transzformációk halmaza megegyezik a [[oktatas:​matematika:​geometria:​transzformaciok:​hasonlosagi_transzformacio]]k halmazával. Másképp foglamazva az aránytartás az a tulajdonság,​ ami a hasonlósági transzformációkat hasonlósági transzformációkká teszi, míg a többi tulajdonság ([[egyenestartó]],​ [[matematika:​geometria:​transzformaciok:​szoegtarto]]) csak ennek következménye.+Bizonyítható,​ hogy az aránytartó transzformációk halmaza megegyezik a [[oktatas:​matematika:​geometria:​transzformaciok:​hasonlosagi_transzformacio]]k halmazával. Másképp foglamazva az aránytartás az a tulajdonság,​ ami a hasonlósági transzformációkat hasonlósági transzformációkká teszi, míg a többi tulajdonság ([[egyenestartó]],​ [[oktatas:matematika:​geometria:​transzformaciok:​szoegtarto]]) csak ennek következménye.
  
 ==== Terület és térfogat ==== ==== Terület és térfogat ====
oktatas/matematika/geometria/transzformaciok/aranytarto.txt · Utolsó módosítás: 2019/06/04 13:41 szerkesztette: barnkopf
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0