Vizsgák kezelése

Az oldal arra szolgál, hogy listázzuk, illetve kezeljük a különböző (záró) vizsgákat: osztályozó vizsgák, különbözeti vizsgák, javítóvizsgák, illetve beszámoltató vizsgák.

Vizsgák listázása

Ha az eszköztáron kiválasztunk egy diákot, vagy tárgyat, esetleg évfolyamot, akkor az ezekhez tartozó vizsgák listája jelenik meg.

Vizsgajelentkezés

Új vizsgát bejegyezni akkor lehet, ha kiválasztjuk az érintett diákot, a vizsga tárgyát és évfolyamát.

A fentiek kiválasztása után megjelenő Vizsgajelentkezés űrlapban megadhatjuk a jelentkezés dátumát és kiválaszthatjuk a vizsga típusát (osztályozó vizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga, vagy beszámoltató vizsga). Végül az OK gomb megnyomásával vehetjük fel a vizsgát a listába.

Vizsgaidőpont megadása

Vizsgajelentkezés után a vizsgalistában megjelenő vizsga időpontját a lista vizsga oszlopában adhatjuk meg. A módosítást ezúttal is jóvá kell hagyni. Egyszerre több vizsga időpontját is megadhatjuk…

Vizsga halasztása

A vizsga halasztására akkor kerülhet sor, ha már ki van jelölve a vizsga, de még nem értékeltük. Ha a vizsga kijelölt időpontja még nem érezett el, akkor ez az alapértelmezett funkció, a vizsga időpontjától kezdve viszont az értékelésre van alaphelyzetben lehetőségünk, a halasztott vizsgaidőpont megadásához a jobb oldalon megjelenő halasztás feliratú gombra kattintva juthatunk el.

Ha a halasztott vizsga időpontját megadtuk, akkor a rendszer megfelelő záradékkal látja el a vizsgát, majd felveszi az új időpontra kiírt vizsgát.

Vizsga értékelése

Vizsgát értékelni (jegyet adni) csak akkor lehet, ha már megadtuk a vizsga időpontját és a vizsga még nem lett se elhalasztva, se értékelve.

Ha a vizsga időpontja már elmúlt, akkor vizsga értékelésre van alapértelmezetten lehetőségünk, egyéb esetben a jobb szélen megjelenő értékelés feliratú gombra kattintva juthatunk a megfelelő űrlapelemekhez.

A vizsga értékeléshez meg kell adnunk a követelmény típusát (jegy, aláírás, stb) és a konkrét értékelést. Amennyiben nem választunk követelmény típust, úgy az összes értékelési forma lehetséges értéke megjelenik a legördülő listában. A módosításokat itt is jóvá kell hagyni az OK gomb megnyomásával.

Több módosítás (vizsgaidőpont megadás, halasztás, értékelés) együtt is jóváhagyható, nem kell külön-külön végezni a módosításokat.

naplo/osztalyozo/vizsga.txt · Utolsó módosítás: 2019/05/28 19:52 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0