Tankör csoportok

Két tankör akkor kerülhet egy tankörcsoportba, ha azonos a névsoruk.

Hol használjuk a tankör csoportokat?

  • A tankörnévsorok módosításakor elég egy tankörcsoport egyik tankörében elvégezni a szükséges módosításokat (tanuló felvétele, illetve kiléptetése), a tankörcsoport többi tankörében a módosításokat a program automatikusan elvégzi.
  • A haladási naplóban az azonos tanár által tanított, egy tankörcsoportba tartozó tankörök között lehet váltania a szaktanárnak. Például egy magyartanár választhat, hogy irodalom, vagy nyelvtanórát tart-e, ha a két tankör egy csoportba tartozik. Vagy egy osztályfőnök, aki egész osztályos csoportban történelemtanára is az osztályának, akkor választhat, hogy történelem, vagy osztályfőnöki órát tart egy adott időpontban.

Új tankörcsoport

Új tankörcsoport felvételéhez adjunk egy (lehetőleg egyedi) nevet a csoportnak és jelöljük meg a csoporthoz tartozó tanköröket. A rendszer csak akkor veszi fel az új csoportot, ha a megjelölt tankörök névsorai megegyeznek. Épp ezért - ha elsőre nem sikerül a csoport felvétele - érdemes először egy tankörrel felvenni a csoportot, majd újabb tanköröket hozzávenni - így kiszűrhető a hiba.

Tankörcsoport módosítás

Módosíthatjuk a tankörcsoport nevét, és a tankörcsoportba tartozó tankörök listáját. A lista bővítésekor szokás szerint a Ctrl gombot nyomva tartva kattinthatunk a hozzáadandó (vagy épp eltávolítandó) tankörök nevére.

Ha az új lista ütköző tanköröket tartalmaz, akkor a korábbi tankörlista áll vissza.

A Tankörök felirat mellett, a jobb felső sarokban található x-re kattintva törölhetjük a tankörcsoportot (a benne szereplő tankörök természetesen sértetlenül megmaradnak, csak a csoportosítást töröljük ilyenkor).

Tankörcsoportok keresése

Ez a funkciót akkor használhatjuk, ha a tankörök névsora már adott és e névsorok alapján szeretnénk tankörcsoportokat kialakítani. A legtöbb esetben erre nincs szükség, hisz épp azért vesszük fel a tankörcsoportokat, hogy a tagok felvételét megkönnyítsük, meggyorsítsuk.

naplo/tanev/tankorcsoport.txt · Utolsó módosítás: 2019/05/28 19:52 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0